Vizos į Rusija

Vizos į rusija

Rusijos viza: kaip ją gauti?

Lietuvos Respublikos piliečiams, norintiems vykti į Rusiją, yra reikalinga viza, kuria pasirūpinti tenka iš anksto (Rusijos pasienyje vizos nėra išduodamos). Norėdami gauti vizą turėsite kreiptis į Rusijos Ambasados konsulinį skyrių, ir pateikti reikalingus dokumentus.  Taigi, kaip gaunama Rusijos viza, ir kokius dokumentus būtina pateikti?

Skaityti plačiau…

 

Dokumentai, kurių reikės vizai gauti

  • Kvietimas, kurį išdavė RF VRM Pasų ir vizų tarnybos (reikės pateikti originalą). Jei reikalinga tranzitinė viza, tokiu atveju reikės pateikti viso maršruto bilietus;
  • Galiojantis pasas;
  • Užpildyta anketa su įklijuota nuotrauka. Svarbu yra tai, kad nuotrauka būtų atspausdinta ant matinio popieriaus, būtų 35×45 mm dydžio, ir atitiktų dabartinę asmens išvaizdą. Anketa vizai gauti gali būti užpildoma rusų arba anglų kalba;
  • Rusijoje galiojantis sveikatos draudimo polisas;
  • Jei Rusijos viza bus teikiama ilgesniam nei 90 laikotarpiui, asmuo turi pateikti sertifikatą, įrodantį, kas užsienio pilietis neturi ŽIV infekcijos.

Turistinė Rusijos viza

Turistai, vykstantys į Rusiją, be anksčiau išvardintų dokumentų taip pat turės nurodyti atvykimo ir išvykimo datas, vietas, kuriose planuojama apsilankyti, bei Rusijos kelionės organizatoriaus nurodomąjį numerį. Turistinė viza į Rusiją yra teikiama ne ilgesniam nei 30 dienų laikotarpiui.

Komercinės vizos į Rusiją

Komercinės vizos yra išduodamos tiems užsienio piliečiams, kurie į Rusiją atvyksta verslo reikalais. Tokia viza gali būti vienkartinė arba dvikartinė. 180 dienų laikotarpiu komercinė viza gali galioti ne ilgiau nei 90 dienų.

Tranzitinė Rusijos viza

Tranzitinė viza yra išduodama tiems užsienio piliečiams, kurie planuoja keliauti per Rusijos teritoriją. Siekiantys gauti tokią vizą turi pateikti viso maršruto bilietus.

Vizos gavimas neatidėliotinais atvejais

Rusijos viza gali būti išduodama ir neatidėliotinais atvejais. Tokia viza yra išduodama per parą ir už ją nereikia mokėti. Viza neatidėliotinais atvejais gali būti išduodama tada, jei vykstama aplankyti sunkiai sergantį giminaitį, kai skubiai vykstama gydytis, ir t.t.

Svarbu žinoti, kad dokumentai Rusijos vizą gauti turi būti pateikiami ne vėliau nei likus mėnesiui iki kelionės pradžios. Kai Rusijos viza bus gauta, patikrinkite, ar jos duomenys yra teisingi – tokiu atveju išvengsite galimų nesusipratimų.

Suskleisti

Bendrosios pastabos: 
1. pasas turi galioti mažiausiai 6 mėn po vizos galiojimo pabaigos;
2. pase turi būti ne mažiau nei 2 laisvi puslapiai įklijuoti vizai ( į „kitus įrašus“ ar „paso galiojimas“ vizos neklijuojamos);
3. nuotraukos: spalvotos, matinės, baltame fone, didelis veidas (3,5 x 4,5 cm!);
4. pasas nesuplėšytas, neapdraskytas ir t.t.;
5. vaikams iki 16 m. gimimo liudijimo kopija;
6. anketiniai duomenys: darbovietė, pareigos, adresas, telefonas, gyv. adresas, asm. telefonas, mergautinė pavardė (jei moteris pakeitusi pavardę), gimimo miestas ir imigravimo metai į LR (jei gimė ne LR).

RUSIJOS TURISTINĖS VIENKARTINĖS IKI 30 D.

Forminimo terminas

Kaina

3 darbo dienos

118 

8 darbo dienos

78 

 

RUSIJOS KOMERCINĖS DAUGKARTINĖS
(jei asmuo yra turėjęs Rusijos vizą ir nors kartą važiavęs per paskutinius metus)

Forminimo terminas

3 mėn. daugkartinė
Šalyje galima išbūti 90 d. iš 90 d. 
Kaina

6 mėn. daugkartinė
Šalyje galima išbūti 90 d. iš 180 d. 
Kaina

12 mėn. daugkartinė
Šalyje galima išbūti 180 d. iš 360 d. 
Kaina

8 darbo dienos

130 

130 

130 

 

Reikalingi dokumentai

1. pasas, galiojantis ne mažiau nei 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos
2. 1 nuotrauka
3. draudimas