Vizos į Baltarusiją

Vizos į Baltarusija

Viza į Baltarusiją: kaip ją gauti?

Turistai neretai pasirenka ne vien tik tolimas šalis, bet taip pat ir tas, kurios yra visai šalia Lietuvos. Kiekvienoje valstybėje tikrai yra ką pamatyti, tad galite būti užtikrinti, kad ir tada, jei kelionės kryptimi pasirinksite Baltarusiją, čia tikrai bus ką pamatyti. Svarbu žinoti, kad keliaujant bus reikalinga viza į Baltarusiją, taigi, kaip ją gauti, ir ką svarbu apie tai žinoti?

Skaityti plačiau…

 

Dokumentai, kuriuos reikės pateikti norint gauti turistinę vizą

  • Užpildyta vizos anketa, kurioje turi būti įklijuota 3,5×4,5 cm spalvota nuotrauka. Svarbu yra tai, kad nuotrauka būtų daryta ne seniau nei prieš šešis mėnesius, ir kad 70 procentų nuotraukos sudarytų vizą gausiančio asmens veidas;
  • Pasas, kuris turi galioti ne mažiau nei devyniasdešimt dienų po vizos galiojimo pabaigos. Taip pat svarbu ir tai, kad pase būtų bent du tušti puslapiai;
  • Sveikatos draudimo polisas;
  • Dokumentai, kurie įrodo, kokiu tikslu yra vykstama į Baltarusiją. Pavyzdžiui, jei vykstate į sanatoriją, turi būti pateikiamas sveikatinimosi įstaigos prašymas bei tikslūs įstaigos duomenys (pavadinimas, adresas, ir t.t.)

Turistinė viza į Baltarusiją gali būti vienkartinė arba dvikartinė, tokia viza gali būti išduodama ne ilgesniam nei trisdešimties dienų terminui. Jei į Baltarusiją vyksite vos vienai dienai, tokiu atveju galite pasirinkti tokias turizmo bendroves, kurios organizuoja tokias išvykas – tam tikrais atvejais trumpai kelionei viza gali būti nereikalinga.

Kokios Baltarusijos gali būti išduodamos?

Be turistinės vizos, gali būti išduodamos ir verslo ar privačios vizos. Pastarasis pasirinkimas galimas tais atvejais, jei esate gimę Baltarusijoje, šioje šalyje turite giminaičių, norite aplankyti artimųjų kapines Baltarusijoje, ir t.t. Taip pat gali būti išduodamos vizos studijuoti Baltarusijoje ar tranzitinės vizos.

Kiek kainuos gauti vizą?

Vizos į Baltarusiją gali kainuoti labai įvairiai. Kaina visada priklauso nuo to, koks yra vizos tipas, ir kokiam laikotarpiui vykstama į šią valstybę. Svarbu žinoti, kad mokestis turi būti mokamas dokumentų pateikimo dieną (atsiskaityti galima tik grynaisiais pinigais).

Jei kiltų tam tikrų keblumų ar klausimų, kaip gali būti gaunama viza į Baltarusiją, tokiu atveju galite kreiptis į bendroves, kurios rūpinasi dokumentų parengimu.

Suskleisti

Bendrosios pastabos:
1. pasas turi galioti mažiausiai 3 mėn po vizos galiojimo pabaigos.
2. pase turi būti ne mažiau nei 1 laisvas puslapis įklijuoti vizai ( į „kitus įrašus“ ar „paso galiojimas“ vizos neklijuojamos).
3. vizos įforminamos pagal išpirkto draudimo galiojimo trukmę. Draudimo polise turi būti Белгосстрах firmos logotipas. 
4. nuotraukos : 3.5 x 4.5 cm., spalvota, matinė, nuotrauka tik veidas, be pėčių, neskanuotos, atitinkančios prašytojo amžių. Visus reikalavimus nuotraukoms rasite čia >>>
5. pasas nesuplėšytas, neapdraskytas ir t.t.
6. vaikams iki 16 m. gimimo liudijimo kopija, abiejų tėvų pasų kopijos
7. anketiniai duomenys : darbovietė, pareigos, adresas, telefonas, gyv. adresas, asm. telefonas, mergautinė pavardė (jei moteris pakeitusi pavardę), gimimo miestas ir imigravimo metai į LR (jei gimė ne LR), sutuoktinio duomenys (vardas, pavardė, mergautinė pavardė, gimimo data.). 
8. Baltarusijos vizos neperklijuojamos į naujus pasus.

FORMINIMO TERMINAS:2 D.D.6-7 D.D.PASTABOS
Vienkartinė privati iki 30 d.62 35 Būtini duomenys pas ką vyksta BY (tikslus adresas ir vardas pavardė); galioja pagal draudimą
Vienkartinė turistinė iki 30 d. vaikams (iki 5 m.) Būtini duomenys pas ką vyksta BY (tikslus adresas ir vardas pavardė); galioja pagal draudimą
2 kartų privati iki 30 d.82 45 Būtini duomenys pas ką vyksta BY (tikslus adresas ir vardas pavardė); galioja pagal draudimą
Daugkartinė privati iki 30 d.132 70 Būtini duomenys pas ką vyksta BY (tikslus adresas ir vardas pavardė); galioja pagal draudimą
Tranzitinė vienkartinė ( į vieną pusę)32 20 Galioja iki 3 mėn, forminant vizą draudimo nereikia
Tranzitinė dvikartinė (į abi puses)42 25 Galioja iki 3 mėn, forminant vizą draudimo nereikia;
Tranzitinė daugkartinė82 45 Reikia RUS daugkartinės vizos kopijos
Tranzitinė vaikams (iki 6 m.)  
Artimųjų giminaičių kapų aplankymas (2 kart.) 10 Reikia visų patvirtinančių dokumentų.

Reikalingi dokumentai :

  1. pasas, galiojantis mažiausiai 3 mėn. po vizos galiojimo pabaigos.
  2. 1 nuotrauka.
  3. draudimas.
  4. anketiniai duomenys.

Baltarusijos viza

Kelionė į Baltarusiją pasirenka dėl daugybės priežasčių: vieni čia vyksta norėdami pigiau apsipirkti, kiti nori susipažinti su šios šalies kultūra ir lankytinomis vietomis, dar kiti čia vyksta aplankyti savo artimųjų arba verslo reikalais. Kadangi Baltarusija nėra Europos Sąjungos valstybė, vykstant į šią šalį bus reikalinga Baltarusijos viza. Taigi, kaip ją gauti?

Skaityti plačiau…

 

Verslo viza į Baltarusiją

Norėdami gauti verslo vizą, turėsite Baltarusijos Respublikos ambasados Konsuliniam skyriui pateikti 3,5×4,5 cm nuotrauką, kurios septyniasdešimt procentų turi sudaryti veidas (svarbu tai, kad nuotrauka būtų daryta ne anksčiau nei prieš šešis mėnesius). Taip pat reikės pateikt sveikatos draudimo polisą ir pasą, kuris turi galioti mažiausiai 90 dienų po vizos galiojimo laiko, ir turi mažiausiai du tuščius puslapius. Verslo vizos gali būti trumpalaikės arba ilgalaikės (leidžiančios išbūti Baltarusijoje 90 dienų arba ilgesnį laiką). Vizai gauti reikės pateikti prašymą, darbo sutarties kopiją ir pažymą iš Sodros.

Turistinės Baltarusijos vizos

Jei bus reikalinga turistinė Baltarusijos viza, tokiu atveju Baltarusijos Respublikos ambasados Konsuliniam skyriui reikės pateikti užpildytą anketą su įklijuota ne senesne nei  6 mėnesių 3,5×4,5 cm spalvota nuotrauka. Taip pat reikės pateikti pasą, kuris privalo turėti bent du tuščius lapus, sveikatos draudimo polisą ir dokumentus, įrodančius, kokiu tikslu vykstama į Baltarusiją. Turistinė Baltarusijos viza gali būti vienkartinė arba dvikartinė, ji išduodama ne ilgesniam nei 30 dienų terminui.

Privati viza į Baltarusiją

Baltarusijos Respublikos ambasados Konsuliniam skyriui reikės pateikti užpildytą anketą su įklijuota nuotrauka, pasą, sveikatos draudimo polisą, pareiškėjo gimimo liudijimą, tėvų ar kitų giminaičių dokumentus (jei reikia, ir pavardžių keitimo dokumentus), taip pat gali būti pateikiami ir kiti dokumentai, kurie įrodo nekilnojamojo turto nuosavybės teisės Baltarusijos teritorijoje, ir pan. Jei į Baltarusiją vyksta jaunesni nei 16 metų asmenys, tokiu atveju reikės pateikti gimimo liudijimą ir tėvų pasų kopijas.

Jei atrodytų, kad vizos gavimas – pernelyg sudėtingas procesas, visada galite kreiptis į tas įmones, kurios siūlo dokumentų parengimą, nes tokiu atveju Baltarusijos viza bus gaunama be jokių nesklandumų.

Suskleisti