Kelionės į Kiprą

Kelionės į Kiprą: jus tikrai nustebins turtinga salos virtuvė!

Planuojant keliones neretai keliamas klausimas, ar nuvykus į vieną ar kitą šalį, bus galima pasimėgauti vietiniu maistu ir gėrimais. Visada tikimasi, kad pavyks paragauti kažko tikrai ypatingo, tačiau ne visos šalys gali didžiuotis įspūdingu kulinariniu paveldu. Vis dėlto, jei kalbama apie Kiprą, galima drąsiai teigti, kad čia tikrai bus ką paragauti, taigi, kelionės į Kiprą gali būti planuojamos ir vien tik dėl to. Taigi, kokie patiekalai yra tikras Kipro pasididžiavimas?

Skaityti plačiau…

 

Šiek tiek apie Kipro virtuvę…

Kipro virtuvėje yra susipynusios graikų, turkų, arabų ir kazokų maisto gaminimo tradicijos. Saloje auginamos bulvės, sėjami javai, taip pat auginami citrusiniai vaisiai, populiarios vynuogės. Kipro gyventojai valgymą laiko vienu didžiausiu gyvenimo malonumu, tad šios salos virtuvė yra tikrai labai įvairi, o patiekalų gamybai skiriamas ypatingas dėmesys. Valgoma daug, ir tuo mėgaujamasi – pirmu patiekalu dažniausiai pasirenkamos salotos, vėliau valgoma mėsa, ir galiausiai desertas.  Nors mėsos valgiai Kipre yra labai populiarūs, tačiau kiauliena valgoma labai retai. Dažniausiai nusprendžiama gaminti avieną arba vištieną. Po karštųjų patiekalų įprasta patiekti desertą: tai gali būti sirupe mirkyti egzotiniai vaisiai, riešutai.

Populiariausi Kipro patiekalai

Kelionės į Kiprą metu rekomenduojama paragauti kuo daugiau įvairaus maisto – tai padės susidaryti tam tikrą įspūdį apie salos virtuvę, ir tikrai atrasite jums labiausiai patinkančius patiekalus. Taigi, kuriuos jų vertėtų išbandyti?

  • Bumbar – tradicinė dešra;
  • Sis Kebap – šašlykai;
  • Kologas – sultinga vištiena;
  • Cicek Dolmasi – balandėliai su aguročiais;
  • Halloumi – sūris, kuris Kipre yra itin vertinamas;
  • Kleftiko – molinėje krosnyje kepta ėriuko mėsa;
  • Afelia – vyne troškinta kiauliena;
  • Loukmades – blynai su cinamonu ir medumi;
  • Raki Soslu Levrek – kepta žuvis su ypatingu padažu;
  • Gliko – konservuoti vaisiai sirupe;
  • Commandaria – ant šiaudų džiovintų uogų vynas.

Šie patiekalai tikrai nėra vieninteliai, kurių vertėtų paragauti kelionės į Kiprą metu. Galite net neabejoti, kad viešnagė šioje saloje taps nepakartojamu kulinariniu nuotykiu, o grįžę namo tikrai norėsite tradicinius Kipro patiekalus pasigaminti savarankiškai. Taigi, tereikia susirasti geriausių kelionės pasiūlymų, ir galėsite pasimėgauti nepakartojimo skonio valgiais bei gėrimais.

Suskleisti